21 februarie 2018 | 18:59 
La Brasov are loc CONFERINTA INTERNATIONALA 15 NOIEMBRIE!
Brasov, 14 noiembrie 2007

In ziua de 15 noiembrie, dupa ceremonia de depunere a coroanelor (ora 10AAs, la Monumentul Cruce inchinat eroilor care s-au jertfit pentru libertate, fata in fata cu Spitalul Judetean), la ora 12, la Aula Universitatii Transilvania Brasov va avea loc Conferinta Internationala \'\'15 Noiembrie\'\', desfasurata sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu.

In cadrul manifestarilor dedicate implinirii a 20 de ani de la revolta muncitoreasca anticomunista din 15 Noiembrie 1987, Asociatia \'\'15 Noiembrie 1987\'\' organizeaza miercuri, 14 noiembrie, o masa rotunda, avand ca teme de dezbatere \'\'Fenomenul rezistentei anticomuniste\'\' si \'\'Semnificatia zilei de 15 Noiembrie 1987 in constiinta opiniei publice romanesti si internationale\'\'. Manifestarea va incepe la ora 14AsAs si se va desfasura la sala de sedinte a Consiliului Local Brasov. Participa eroi ai rezistentei anticomuniste, istorici, jurnalisti. In aceiasi zi, cu incepere de la ora 18, vor avea loc doua evenimente: vernisajul expozitiei \'\'15 Noiembrie\'\' (la Casa Muresenilor), realizata de o echipa de tineri cercetatori ai CNSAS, si un spectacol artistic, care se va desfasura la Teatrul Dramatic, cu Ducu Bertzi, Florin Sasarman, Nicu Alifantis si actorul Dan Radulescu.
In ziua de 15 noiembrie, dupa ceremonia de depunere a coroanelor (ora 10AAs, la Monumentul Cruce inchinat eroilor care s-au jertfit pentru libertate, fata in fata cu Spitalul Judetean), la ora 12, la Aula Universitatii Transilvania Brasov va avea loc Conferinta Internationala \'\'15 Noiembrie\'\', desfasurata sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu . La eveniment participa Presedintele Romaniei , domnul Traian Basescu . Este pentru prima oara cand un presedinte in functie al Romaniei participa la o intrunire aniversara a revoltei anticomuniste din 15 Noiembrie 1987. Acest lucru ne onoreaza si il consideram un semn al recunostintei adresat fostilor detinuti politic romani. Desi a fost invitat, Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu nu si-a confirmat inca prezenta. La eveniment vor participa si presedintele Fundatiei \'\'Centrul Solidaritatea\'\', Bogdan Lis, cunoscutul istoric si cercetator de la Institutul Memoriei Nationale din Polonia, Jerzy Eisler, precum si ambasadorul Poloniei, Excelenta Sa Jacek Paliszewski, si ambasadorul Cehiei, Excelenta Sa Petr Dokladal.
Printre invitati se afla elita reala a Romaniei, fosti detinuti politic anticomunisti si luptatori din rezistenta armata anticomunista, impreuna cu oaspeti speciali din Basarabia. Invitati speciali ai manifestarii, eroii de la Nistru, Alexandru Lesco si Tudor Popa, vor face un anunt important pentru Basarabia, pentru Romania. Vor fi prezenti luptatorii anticomunisti Gavrila Rusu, Teofil Mija, Nicolae Purcarea, Zoea Radulescu, presedintele Fundatiei Luptatorii din Rezistenta Armata Anticomunista, nascuta in inchisoare, unde si-a petrecut primul an si jumatate din viata, Dr Ionel Cana si Vasile Paraschiv, fondatori ai SLOMR, numerosi detinuti politic, dintre care ii amintim pe Octav Bjoza, Traian Popescu, Radu Ciuceanu, Iulius Filip si Aristide Ionescu, istoricii Alex Mihai Stoenescu, Ionut Dogaru, Lavinia Betea, Ilarion Tiu, Adrian Nicolae Petcu, Dr Florin Matrescu, autorul unei lucrari de exceptie despre holocaustul rosu, jurnalistul Victor Roncea, artistii Mariana Nicolesco si Dan Puric.
In colaborare cu mai multe foruri jurnalistice, istorice si academice si sub egida Centrului Rezistentei Anticomuniste, condus de scriitorul-luptator Vladimir Bukovski, Asociatia 15 Noiembrie va lansa volumul \\\'\'Eroi pentru Romania - BRASOV, 15 noiembrie 1987 - marturii, studii, documente\\\'\'
Dupa incheierea Conferintei, la Teatrul Dramatic, cu incepere de la ora 18, va avea loc un spectacol de exceptie al actorului Dan Puric.

Presedinte,
Florin Postolachi
Florian PALAS,
PR MANAGER
Tel: 0724115101
saeculum2000@yahoo.com