24 aprilie 2018 | 21:00 
Societati in restructurare / lichidare
Bucuresti, 15 august 2006

AVAS a selectat 43 de societati comerciale care se afla intr-o situatie financiara critica si nu mai pot fi privatizate prin vanzarea pachetelor de actiuni.

Pentru aceste societati comerciale conducerea AVAS analizeaza posibilitatea aplicarii masurilor de restructurare urmate de dizolvare/lichidare, dupa cum urmeaza:

• 5 societati comerciale cu capital majoritar de stat pentru care sunt aplicate masuri de restructurare ce includ vanzari de active, reorganizarea activitatii productive: SC Abrom SA Barlad, SC Famos SA Suceava, SC Menarom SA Galati, SC Nicolina SA Iasi, SC Terom SA Iasi;

• 22 de societati comerciale cu capital majoritar de stat care au situatie de lichidare, urmeaza sa intre in analiza Colegiului Director al AVAS;

• 16 societati comerciale cu capital minoritar de stat, care urmeaza a fi lichidate.Intre cele 22 de societati in lichidare/proces de insolventa se afla: Trans Alexandria SA Bucuresti, Dunasi SA Galati, Grulen SA Campulung Muscel, Infomures SA Tg. Mures, Prodcomtel SA Cornesti, Societatea de Servicii Informatice SA Botosani, Societatea de Servicii Informatice SA Tirgoviste, SC Transport Mixt STAMC Rm. Sarat, SC Agromec SA Nehoiu, SC Fondantina SA Barlad, SC Varored SA Bucuresti, SC Agromec Babsa SA, SC Gostrans Anina, SC Cesar SA Campulung.

De asemenea, societati precum Vinalcool Bihor, Untim Timisoara, Agromec Chirpar, Agromec Rametea se afla in analiza pentru stabilirea celei mai bune solutii de trecere in proprietate privata.
Directia Comunicare si Relatii Publice AVAS
Str.Cpt. Av. Alex. Serbanescu nr. 50. Bucuresti, sect. 1, Romania
Tel: + 4021 303 6510, 303 61 22
Fax: +4021 303 65 47, 303 65 21
www.activelestatului.ro