22 martie 2018 | 15:54 
Masa rotunda MEDIUL RURAL NON-AGRICOL. Conferinta de presa.
IASI, 29 aprilie 2010

FEDEI 'Fundatia pentru Dezvoltare Economica si Integrare Europeana' Iasi, aplicant, deruleaza proiectul 'Activitati non-agricole in Zona Metropolitana Iasi', finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013, cod proiect POSDRU/52/5.2/G/39437.

Proiectul se desfasoara in comunele din Zona Metropolitana Iasi si se adreseaza persoanelor din mediul rural : someri de lunga durata , someri tineri, persoane ocupate in agricultura de subzistenta si persoane aflate in cautarea unui loc de munca.
Impreuna cu partenerii din cadrul proiectului, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Iasi, Asociatia Zona Metropolitana Iasi si Consorzio Sviluppo e Impresa Italia, a fost organizata astazi, 29 aprilie 2010, incepand cu ora 10:00, in Sala Mare a Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Iasi, masa rotunda 'Mediul rural non-agricol', in cadrul careia au fost prezentate rezultatele 'Studiului asupra oportunitatilor de dezvoltare integrata a mediului rural din judetul Iasi'. Pe baza studiului realizat se va face o ierarhie a activitatilor non-agricole cu potential de dezvoltare in judet. Primele doua activitati non-agricole alese vor fi dezvoltate ca module pentru sesiunile de informare sustinute in cele 13 comune din Zona Metropolitana Iasi. Pentru fiecare domeniu, expertii pentru sesiunile de informare din Romania, in colaborare cu expertul italian, vor elabora programele sesiunilor de informare, cate una pentru fiecare categorie de activitate non-agricola aleasa. Se vor sustine 13 sesiuni de informare, a cate 2 module. Pentru sustinerea sesiunilor de informare si pentru diseminarea informatiei in mediul rural, se vor realiza materiale informative (brosuri), cate o brosura pentru fiecare activitate non-agricola. La nivelul fiecarei comune s-a infiintat cate un Centru de informare pentru persoanele interesate sa initieze activitati non-agricole. Fiecare centru va fi coordonat de doua persoane desemnate de Consiliul Local si a fost dotat cu cate un sistem IT si o imprimanta.
La masa rotunda au luat parte peste 50 de participanti, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai Consiliilor Locale din Zona Metropolitana Iasi, ai societatii civile, ai autoritatilor publice de profil agricol si a fost urmata de o conferinta de presa, la care au participat reprezentantii mass-mediei locale.
Informatii suplimentare se pot obtine la FEDEI 'Fundatia pentru Dezvoltare Economica si Integrare Europeana' Iasi, prin e-mail office@fedei.ro, telefon 0232 250104, fax 0332 816113, persoana de contact: Amalia Calugareanu, asistent proiect.
office@fedei.ro